Toppmeny

”Gilla” något på Facebook?

Vad är skillnaden mellan att gilla en sida och att gilla ett inlägg från en vän?

När du gillar en sida skapar du en koppling till den sidan. När du gillar ett inlägg som en vän har gjort berättar du för vännen att du gillar inlägget utan att kommentera det.

När du skapar en koppling till en sida kommer du att se uppdateringar från den sidan i ditt nyhetsflöde. Sidan visas dessutom i din profil, och du visas på sidan som en person som gillar den sidan.

Vad innebär det att ”gilla” något?

Att klicka på Gilla under innehåll som du eller en vän publicerar på Facebook är ett lätt sätt att förmedla att du tycker innehållet är intressant utan att kommentera det. Precis som med en kommentar kan andra se under inlägget att du gillade det.

Om du till exempel klickar på en Gilla-länk under en väns filmklipp sker följande:

  • Det anges under filmklippet att du gillade det
  • En händelse publiceras på din tidslinje om att du gillar din väns filmklipp
  • Din vän får ett meddelande om att du gillar filmklippet

Hur slutar jag gilla något?

Du kan sluta gilla ett foto, ett inlägg eller en kommentar på Facebook.

  • Om du vill sluta gilla ett visst innehåll som du eller en vän har publicerat, klickar du på länken Sluta gilla som visas under innehållet.
  • Om du vill sluta gilla en sida (vilket även innebär att den tas bort från din profil och tidslinje) går du direkt till sidan, klickar på  nedanför sidans omslagsbild och väljer Sluta gilla.

No comments yet.

Kommentera

Design by: LP System

Translate »