Toppmeny

Gå med i Facebook

Instruktioner för att gå med i Facebook

Innan du klickar på länken till Facebook, som finns längst ned på denna sida, kan det vara bra att läsa hela sidan.

Väl på Facebooksidan fyller du i dina uppgifter.

Facebooks inloggningssida

Facebooks inloggningssida

Kontouppgifter

Det första du måste göra är att fylla i kontouppgifter

Namn

Ange ditt riktiga namn annars blir det svårt för andra att hitta dig som vän

E-postadress

Ange en adress som du verkligen använder eftersom det kommer att skickas ett mail som du måste bekräfta. Var noga med att du skriver in e-postadressen rätt!

Lösenord

Använd ett så säkert lösenord som möjligt. Helst 8 tecken, gärna blandat med stora och små bokstäver, siffror och andra tecken.
Det är även bra om du använder ett unikt lösenord för facebook (och för ev. andra ställen där du skapar ett konto). Risken finns alltid att webbplatser blir hackade och använder du samma lösenord på flera ställen kan de som kommit över dina uppgifter även komma åt information därifrån. Du kan senare byta lösenord.

Kön

Ange ditt kön.

Födelsedatum

Ange ditt födelsedatum. Bra om du fyller i riktiga uppgifter då det underlättar för andra att hitta dig och kanske dins vänner vill gratta dig på din bemärkelsedag.

Bildkoll (sk. captcha)

Nu kommer det upp en bild och du ska skriva in det som står i bilden. (Används av facebook för att det inte det ska gå att skapa konton automatiskt).

Bekräfta e-postadressen

På sidan får du ett meddelande om att du ska bekräfta e-postadressen. Det gör du genom att kontrollera om du fått ett meddelande till adressen som du angav. Har det kommit så klicka på länken i meddelandet.

Oftast går det snabbt, inom några minuter men det kan ibland ta en stund innan e-postmeddelandet från facebook dyker upp så ha tålamod.

Skulle det inte dyka upp inom ett par dagar så börja om från början får då är risken stor att du angett fel e-postadress hos Facebook.

Kontrollen görs för att Facebook ska veta att det finns en riktig mottagare och att e-postadressen fungerar.

När du klickat på länken ska du komma till en sida där det står att ditt användarkonto är klart. Skulle det inte fungera direkt så klicka på länken i mailet igen.

Logga in

Det är ibland lite strul på sidan du kommer till och ibland fungerar det inte att logga in direkt. Det enklaste är om du klickat på facebooklogotypen uppe till vänster för att komma till startsidan och sedan använder inloggningen som finns där högst uppe till höger.

Hitta vänner på Facebook

Facebook vill nu få tillgång till din adressbook för att se om de som finns där är medlemmar.

Jag rekommenderar att du hoppar över det här steget genom att använda länken längst ner till höger. Du kan hitta vänner senare.
(Sen vill du förmodligen inte bli vän på facebook med alla i din adressbok och du vill nog inte att facebook ska få tillgång till alla adresser som finns där heller).

Fyll i din profilinformation på Facebook

Här kan du ange information om gymnasium, högskola och företag.
Kan vara bra för att dina vänner ska kunna hitta dig på Facebook, fyll i så mycket som möjligt nu eller
komplettera med de här uppgifterna senare (om du kanske inte bestämt dig ännu för att du vill lämna ut uppgifterna).

Stad

Fyll i vilken stad som du kommer från. Samma sak gäller här som för punkten ovan och du kan vänta med att fylla i uppgifterna till senare.

Välkommen till Facebook

Nu är du klar och kan börja använda facebook.

Facebook vill gärna att du börjar leta vänner direkt men innan dess är det bra om du istället ser över dina inställningar
som styr bl.a. vad du delar med dig av på Facebook. Du når inställningarna upptill i menyn.

 

Facebooks inloggningssida: Facebook

 

Tillbaka till översikten
No comments yet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Design by: LP System

Translate »