Toppmeny

Foto på facebook

Foton

Leif_Persson 4På din profilsida i menyn hittar du foton.
Där kan du se de foton som du och dina vänners lagt upp på Facebook. Du kan välja mellan att ladda upp enstaka foto (eller att skapa ett fotoalbum om du vill lägga upp flera foton med samma tema).

För att kunna lägga upp foton måste du godkänna och ladda ner en applikation från Facebook.

Hur du går tillväga med foton är ganska självförklarande så jag går inte djupare in på det här. Varje foto kan efter att ligger på Facebook kommenteras och gillas men även tas bort från din tidslinje om så önskas.

Tagga foton på Facebook

Leif_Persson

Tagga bild med personens namn.

När du träffar på foton på Facebook kan du ”tagga” dem (du hittar funktionen en bit ner till höger om bilden). Du klickar sedan på bilden och kan skriva in ett namn eller välja någon bland dina vänner. Den som lagt upp bilden kan styra om de vill godkänna taggarna. När någon seda tittar på bilden kan de se namnet på personen. Bilden kan även användas av applikationer som kan matcha fotona med medlemmar.

OBS!

Tänk på att vara lite återhållsam med foto på personer. Fråga helst innan du lägger upp dem. Nu gäller inte PUL (perosnuppgiftslagen) på Facebook eftersom tjänsten inte ligger i Sverige men enligt PUL är det inte tillåtet att lägga upp foto där man kan identifiera personer utan att man fått deras uttryckliga medgivande.

Att tagga foto innebär också att det går att koppla en bild till en person vilket också kan vara inkräktande på integriteten.

Tillbaka till översikten

No comments yet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Design by: LP System

Translate »