Toppmeny

Ta bort Facebook

Avaktivera ditt facebookkonto

För dig som inte längre vill använda Facebook men som tror att du kanske vill fortsätta senare så finns det en funktion för att avaktivera ditt konto.
Din profil och allt du lagt upp finns kvar och du kommer förmodligen även att då och då få mail från Facebook.. Allt som du lagt i grupper, hos dina vänner mm. blir kvar på Facebook.

Under inställningar på ditt konto är det enkelt att avaktivera. Visserligen vill Facebook gärna veta varför du väljer att avaktivera och du måste även aktivt kryssa i en ruta för att slippa mail, t.ex. från vänner som taggar bilder på dig eller bjuder in dig på evenemang osv.

Vill du aktivera kontot igen så är det bara att logga in som vanligt och aktivera kontot på samma ställa som du avaktiverar det.

Radera / ta bort Facebook helt

Om du är helt säker på att du inte vill ha kvar ditt konto på Facebook är det lite klurigare. Det krävs helt enkelt lite detektivarbete för att ta reda på hur man avslutar. Genom att använda hjälpcentret och söka på deras FAQ går det att hitta rätt. Förr fanns det inte ens med på svenska..

Efter radering går det inte att återskapa kontot och bara sådant du lagt in hos vänner eller grupper finns kvar.
Tidigare försvann inte informationen och en del menar att Facebook fortfarande sparar allt även om du raderar. Är du orolig för det kan det vara en bra idé att du själv tar bort bilder, inlägg osv. innan du raderar.

Om du vill slippa leta efter länken för att kunna avsluta kontont kan du använda länken nedan. (OBS! logga först in på Facebook innan du klickar på länken, annars vet Facebook inte vilket konto som ska avslutas):

Radera och ta bort Facebook »

Säkerhetsinställningar

Observera att det kan ta ett tag innan allt försvinner från sökmotorer som Google mm. Sökmotorerna uppdaterar sin information löpande men det kan ta flera månader innan det försvinner. Det kan även finnas spår kvar på Facebook under en tid eftersom de har flera servrar och databaser som informationen lagras på.

När du raderat ditt konto och väntat en dag eller två kan du testa om du kan logga in igen. Går inte det så vet du att det fungerat.

Tillbaka till översikten

No comments yet.

Kommentera

Design by: LP System

Translate »