Toppmeny

Applikationer på Facebook

Applikationer

Applikationsinställningar, olika exempel på.

Exempel på applikationer. Du kan välja vem som kan se information upplagd via en applikation. Vänner, Bara jag eller offentlig.

Applikationer på Facebook är olika små underhållande program som du kan använda. De flesta appliaktionerna handlar om ren underhållning medan några är mer nyttobaserade.

Typiska applikationer är olika varianter på frågesporter, några baseras på kunskaper t.ex. där man får se bilder på skådespelare och ska svara rätt på vem bilden föreställer medan andra handlar om att svara på frågor för att se vilken typ av person man är.

Det finns olika former av spel, möjlighet att skicka vykort till dina vänner mm.

Andra applikationer kan utöka funktionerna i Facebook eller underlätta om du vill dejta eller köpa och sälja saker. Kort sagt, det finns applikationer för de mesta.

Många av applikationerna som du använder hamnar på din facebooksida. Har du t.ex. spelat ett spel eller deltagit i en frågesport kan andra ofta se resultatet.

Applikationerna når du till vänster på din startsida. Klicka på rubriken så listas alla applikationer som finns tillgängliga.

Säkerhet

Applikationerna görs av tredje part, dvs. det är inte Facebook som skapar dem. Eftersom i princip vem som helst (med rätt kunskaper) kan skapa applikationer så är det inte alla som är seriösa och de kan t.ex. innehålla virus. Vilka applikationer som är säkra kan vara svårt att veta men titta på hur många som använder dem så kan det vara en ledtråd.

Dyker det upp en ny applikation på Facebook kanske inte du ska vara den första att prova på den.

Tillbaka till översikten

No comments yet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Design by: LP System

Translate »